Sunday, 4 October 2009

Hari Kemenangan...

Kehadiran Aidilfitri atau Hari Raya Fitrah sesungguhnya menjanjikan suatu limpahan nikmat yang besar dan harus disyukuri oleh umat Islam. Aidilfitri yang bermaksud Hari Raya Fitrah, Hari Raya kesucian manusia.

Hari Raya Fitrah adalah hari kemerdekaan iaitu hari pertama selepas Ramadan di mana orang-orang beriman memperoleh kembali kebebasan diri dan kembali menikmati limpahan rezeki Ilahi selepas sebulan menyerahkan jiwa raga mereka kepada Allah. Ia adalah hari kegembiraan kerana dapat melaksanakan kewajipan dan berkeyakinan memperoleh pahala yang besar di sisi Agama.


Masing-masing ada pengalaman dan kenangan yang tak dapat dilupakan..Alhamdulillah raya kali ini terasa indah kerana dapat beraya bersama keluarga tersayang..dapat pergi beraya ke rumah-rumah saudara dengan izinNya..

Walaubagaimanpun Ramadhan yang berlalu pergi masih terasa kepiluannya..moga-moga kita sama-sama tergolong dikalangan hamba yang terpilih untuk merasai nikmatnya ramadhan yang akan datang..selamat tinggal ramadhan, ku nantikan kedatanganmu pada tahun hadapan..InsyaAllah

Gambar kenangan masa raya pertama lepas bersalam-salaman..

Gambar adik-beradik umi

gambar sepupu-sepupu yang disayangi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...